- Autor: dejvid
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Pořádná dávka máku v domácím moučníku
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mák | 150 |
Cukr průměr | 150 |
Mouka pšeničná polohrubá | 300 |
Mléko polotučné průměr | 300 |
Prášek do pečiva | 13 |
skořice mletá | 10 |
citronová kůra | 10 |
Dochucovadla:
V zimě podáváme s ovocným čajem, v létě vodou se štávou vymačkanou z citrónu. Ve worku lze s kafíčkem.
Energetická hodnota celkem: 10723 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 68,
Sacharidy (g): 423,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 174,
Vláknina (g): 54,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 894 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 35.3, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
V mléce povaříme mák, cukr a skořici. Po vychladnutí vmícháme mouku a prášek do pečiva. Vylijeme do dortové formy. Pečeme na cca 180 stupnů, klasika až se nebude lepit těsto na špejli.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.